Зравейте-преди време бях писал за проблема със спирачките-че педала ми е твърд и тежко спира.съвсем случайно открих проблема - скъсана пружина на кантара - обаче се закрепила на моста и като я погледнеш си седи като здрава.Намерих пружина от фиат(мръсните араби на симеон ми искаха за нея 20лв)смених я и спирачките се оправиха(забравих да пиша че рамото на кантара беше клеясало и го раздвижих)-при леко натискане спирачките са меки и кове. Тъкмо се изкефих яко ииииииииииии дойде другия проблем - при плавно натискане спирачките са ОК, но при рязко натискане педала пропада до половоната - това ме навява на мисълта за вуздух - обезвъздуших я наново - няма ефект. Замислих се за спирачна помпа -ама преди да сменя пружината този проблем го нямаше. Дайте акъл че вече моя сварши.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пак спрачките
Collapse
X
-
проверявал ли си О-пръстените на самите спирачни цилиндърчета, тъй като натиснеш рязко спирачките налягането в системата е високо и ако някои е изпуснал при високото налягяне ще ти изпуска течност от там и ще ти охлабва педала.
При мен има друг проблем като си на светофар и държиш спирачката натисната в даден момент педала омеква но спирачката не изпуснала. Нямам си идея от какво се получава.
-
Първоначално публикувано от Hristian37ми никъде не тече по колелата, и от казахчето грам не изчезваОттам идва и търсене на ново серво.Ако си и с ABS смяната на сервото е много лесна работа. Ама няма да се пласшиш.
Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
-
Първоначално публикувано от Hristian37ми сервото не съм го гледал ама никога не е из4езвала спирачна те4ност, ина4е съм без АБС
Честито ти си с дебело серво като на ЗИЛ и то е голяма рядкост. Бях намерил първо такова за 80 лв.
Колите с ABS сме късметлии - само за 40 лв серво .Става от Типо ,Брави.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
-
Първоначално публикувано от tuturutkaако мембраната на сервото се скапала, не трябва ли мени оборотите на празен ход и като му загрее да гасне при празен ходАlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Comment
-
Крис бъркаш нещо за да е пълно сервото значи имаш проблем със спирачната помпа, а относно мембраната ако му е скъсана -ще съска и мени оборотите, от само себе си не може да се напълни сервото, а помпата се сваля лесно (за АБС незнам) като свалиш мъркуча към дросела и дебитомера. Макар че не виждам логика в поста ти ще я сваля тези дни и ще пиша. Но пак ти казвам - този проблем дето го описваш го имах на Голфа и беше скъсана крайната гумичка на помпата и течността си изчезваше
P.S. Зила няма сервоALFA 155 TS 1.8 -93
Comment
-
Равномерен ПХ няма гаснене , няма вдигане на обороти. Карах в навалица и я оставих по инерция. натиснах 1 пъ спирачките - спира нормално.След около 200м пак натискам и чувам съскане в краката си и не спира мамка му -изприщих се.
И после само на скорост и опити за спиране от далече .Поддържане на голяма дистанция от предният. Не ми се пише повече има го в ремонти. само дето след всичките услия по демонтажа 3 пъти обезвъздушавах.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от kris11Равномерен ПХ няма гаснене , няма вдигане на обороти. Карах в навалица и я оставих по инерция. натиснах 1 пъ спирачките - спира нормално.След около 200м пак натискам и чувам съскане в краката си и не спира мамка му -изприщих се.
И после само на скорост и опити за спиране от далече .Поддържане на голяма дистанция от предният. Не ми се пише повече има го в ремонти. само дето след всичките услия по демонтажа 3 пъти обезвъздушавах.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
И двете. Имах спукана мембрана и заради това се изгърбих докато стигна до сервото. Когато откачих помпата видях, че сервото е пълно и хукнах да търся и нова помпа.И това беше в събота в 13 часа .Всичко на косъм до затваряне на магазините.
Резултата е чисто нова магазинска помпа и серво 2 -ра младост.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от kris11И двете. Имах спукана мембрана и заради това се изгърбих докато стигна до сервото. Когато откачих помпата видях, че сервото е пълно и хукнах да търся и нова помпа.И това беше в събота в 13 часа .Всичко на косъм до затваряне на магазините.
Резултата е чисто нова магазинска помпа и серво 2 -ра младост.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
СПИР4КИТЕ
ам не 4е сам наи компетентниа но аз и ниакои други колеги сас 155 обсаждахме проблема сас спирането и останожихме 4е в краина сметка каквото и да правим тиа "трактори" просто си ниамат спира4ки.фабри4но им е4ервената 155-ица с 4ерните 17''-ки
Comment
Comment